Zonne-energie

De voordelen van verlichting op zonne-energie

De tuin opfleuren voor de zomer doe je niet alleen met leuke planten, potten en tuinmeubels! Ook nadat het donker wordt kun je je tuin laten stralen, zeker met de sfeervolle Solar verlichting.

Waarom kiezen voor Solar verlichting?

Solar verlichting is tegenwoordig erg populair en dat is niet voor niets, een aantal voordelen van Solar verlichting zijn:

  • Duurzaam
  • Voordeliger
  • Geen snoeren en stopcontacten nodig
  • Eenvoudig te installeren
  • Verschillende lampen voor veel verschillende doeleinde

Energie besparen in de tuin met verlichting op zonne-energie

Ouderwetse tuinverlichting bestaat vaak uit halogeenlampen op stroom. Dit kan zeker vandaag de dag behoorlijk in de papieren lopen. Dit kan tegenwoordig een stuk duurzamer. De moderne tuinverlichting zoals die van Luxform wekt zijn eigen energie op door middel van een klein zonnepaneeltje. Omdat de Solar lampen bestaan uit LED lampen, hebben deze maar weinig energie nodig om urenlang te branden. Niet alleen beter voor uw portemonnee maar ook voor het milieu!

Hoe werkt Solar verlichting

Solar led verlichting werkt op een meegeleverd zonnepaneeltje dat vaak al vast zit aan de lamp. Hiermee laadt de lamp op in daglicht en slaat deze energie op in een oplaadbaar batterijtje. Afhankelijk van de grootte van de lamp en de bediening, springt deze vanzelf aan als het donker wordt. Je kunt met een eenvoudige timer ook zelf instellen hoe lang de Solar lampen blijven branden. Zo kun je optimaal besparen en branden er niet onnodig lampen ‘s nachts.

Een lichtplan maken voor je tuin is eenvoudiger met Solar lampen

Als je je tuin aan het aanleggen bent en een lichtplan wil maken, gaat dit een stuk eenvoudiger zonder dat je rekening hoeft te houden met kabels, elektriciteitspunten en het laten aanleggen daarvan. Met Solar verlichting kun je paden verlichten of bijvoorbeeld de toegang tot je tuin en huis. Solar verlichting hoeft uiteraard niet alleen functioneel te zijn. Zo zijn er veel verschillende soorten lampen, lantaarns, snoeren en spots. Om bijvoorbeeld een speciaal ornament of bijzondere planten aanschijnen in je tuin en natuurlijk je terras gezellig te verlichten tijdens de barbecue op zwoele zomeravonden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinverlichting