Probleemoplossers

We willen allemaal een mooi verzorgde tuin met planten en bloemen die goed bloeien. Iedereen heeft wel eens te maken met een slakkenplaag die alle gewassen opeten, vogels die de hele fruitboom leegpikken, mieren die al het zand onder je tegels vandaan graven, onkruid wat maar terug blijft komen, schimmels of veel groene aanslag op de tegels of tuinmeubelen. De voorkeur heeft natuurlijk altijd een een natuurlijke oplossing voor jouw probleem. Kom gerust langs in onze winkel voor een passend advies. Wij weten raad! 

OPENINGSTIJDEN

Soorten problemen in de tuin

  • Plagen in de tuin: Heb je last van brutale konijnen, mollen, vogels of slakken die jouw geliefde groenten oppeuzelen? Of zijn het misschien nieuwsgierige katten die de boel omwoelen? Plaats dan bijvoorbeeld planten zoals goudsbloemen, afrikaantjes of lavendel, die bekend staan om het afschrikken van konijnen en katten.

  • Insectenbestrijding als wespen en mieren: Plant insectenwerende kruiden zoals citroenmelisse, munt of basilicum, die bekend staan om het afweren van muggen en andere insecten. 

  • Groene aanslag: Heeft jouw terras last van hardnekkige groene aanslag? Gebruik bijvoorbeeld een mengsel van water en azijn om groene aanslag op terrassen en paden te verwijderen.Laat ons je helpen om jouw buitenruimte weer stralend en gezellig te maken.

  • Onkruid en mos: Hebben hardnekkig onkruid en vervelende mossen de overhand genomen in jouw tuin? Dan is het tijd voor actie. Strooi bijvoorbeeld een laagje organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers of stro tussen planten en op bloembedden om de groei van onkruid te verminderen.

  • Schimmels die planten aantasten: Niets is zo vervelend als schimmel die jouw prachtige planten aantast. Gelukkig hebben wij de oplossing! Besproei aangetaste planten met een mengsel van water en neemolie, een natuurlijk antischimmelmiddel dat helpt bij de bestrijding van schimmelinfecties.

Onthoud dat deze natuurlijke methoden kunnen helpen bij lichte problemen, maar als de situatie ernstig is, kan het raadzaam zijn om langs te komen in ons tuincentrum voor andere bestrijdingsmiddelen die krachtiger zijn. Onze tuinspecialisten staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen voor jouw tuin!

KOM LANGS!