Kamerplanten

Kamerplanten bestaan er natuurlijk in alle soorten en maten. Zo kunt u uw woning een nieuwe look geven met behulp van allerlei grote kamerplanten, cactussen, palmen, orchideeën, bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten, hangplanten en nog veel meer! Kom langs bij Tuincentrum De Zwaan in de buurt van Uden, Wilbertoord, Mill en Veghel voor een zeer uitgebreid assortiment kamerplanten. Of u nu een makkelijke kamerplant of juist een goedkope kamerplant zoekt, bij Tuincentrum De Zwaan vindt u het allemaal!

Allerlei soorten kamerplanten kopen bij De Zwaan

Al jaren zijn kamerplanten voor veel mensen de beste manier om een woning in een handomdraai te decoreren. Dat is erg makkelijk te verklaren; kamerplanten zien er namelijk niet alleen prachtig uit, maar zuiveren ook nog een de lucht in uw huis. Bovendien is het meerdere keren wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van een kamerplant voor rust en stressvermindering zorgt. Wacht daarom niet langer en kom snel genieten van het uitgebreide assortiment kamerplanten bij u in de buurt! Bij Tuincentrum De Zwaan kunt u onder andere de volgende soorten kamerplanten vinden:

 • Grote kamerplanten, zoals palmen en yucca
 • Vetplanten, cactussen en andere makkelijke kamerplanten
 • Bloeiende kamerplanten, zoals orchideeën
 • Goedkope kamerplanten
 • Groene kamerplanten
 • Hangplanten
 • En nog veel meer!

Onderhoud van uw kamerplanten

Het onderhoud van uw kamerplanten is voor langdurig plezier natuurlijk van groot belang. Verschillende kamerplanten hebben bovendien behoefte aan verschillende soorten onderhoud en verzorging. Speciaal voor de verzorging van uw geliefde kamerplanten heeft Tuincentrum De Zwaan, nabij Uden, Wilbertoord, Mill en Veghel, allerlei handige producten in het assortiment, zoals producten tegen verschillende soorten ongedierte en plantenvoeding. Daarnaast heeft Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel een paar handige tips voor u op een rijtje gezet, waarmee u uw planten de allerbeste zorg kan geven:

 • Veel mensen geven hun kamerplanten koud kraanwater. Dit is echter niet optimaal, omdat sommige kamerplanten andere voedingsstoffen nodig hebben of overgevoelig zijn voor een te lage watertemperatuur. Wat u daarom het beste kan doen, is uw kamerplant regenwater toedienen. Hier zitten de juiste voedingsstoffen in, en bovendien is het gebruik van regenwater natuurlijk duurzamer dan water uit de kraan.
 • Het is af en toe lastig in te schatten welke hoeveelheid water u uw kamerplant moet geven. Als een kamerplant “veel” water nodig heeft, betekent het dat de grond altijd vochtig gehouden moet worden. “gemiddeld” houdt in dat de grond tussen twee watergiften in kort droog mag zijn. Tot slot kunt u de grond van een kamerplant die “weinig” water behoeft langere tijd droog laten tussen twee watergiften.
 • Kamerplanten die veel zonlicht nodig hebben plaatst u uiteraard voor een raam. Het is echter belangrijk om stil te staan bij de richting van uw raam. Door een raam dat naar het zuiden gericht staat komt veel meer licht dan door een raam naar het noorden, waar juist erg weinig licht doorheen komt.
 • Wanneer uw kamerplant te groot wordt of bruine bladeren ontwikkelt is het natuurlijk mogelijk deze eraf te snoeien. Snoeiwerk dient echter wel uitsluitend in de lente, de zomer en de herfst te gebeuren. Een kamerplant verkeert tijdens de wintermaanden namelijk in een rustperiode, waardoor snoeiwonden niet goed kunnen genezen.
 • Het bemesten van uw kamerplant kunt u doen in de periode maart-oktober. Zorg dat u bij het bemesten nooit meer toedient dan aangegeven staat op de verpakking, aangezien wortels van kamerplanten hiervan ernstig beschadigd kunnen raken of zelfs kunnen sterven. Bemest ook niet als uw kamerplant last heeft van ongedierte.

Kamerplanten kopen in de buurt

Kom voor de allermooiste kamerplanten op bezoek bij Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor een woning met prachtige gezonde kamerplanten. De winkel is 7 dagen per week geopend en onze medewerkers staan bovendien klaar om u van deskundig advies te voorzien. Kom snel langs bij onze vestiging in Odiliapeel!