Hydrocultuur

Hydrocultuur is de techniek die gebruikt wordt om planten te laten groeien op kleikorrels. In plaats van gewone potgrond haalt de plant zijn voedingsstoffen uit met voedingsstof verrijkt water. Deze cultuur wordt vaak toegepast in kantoren omdat ze weinig onderhoud vergen maar uiteraard leent hydrocultuur zich ook stekend voor thuis op de vensterbank of voor grote kamerplanten.

De voordelen van hydrocultuur

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden, je geeft dus nooit te veel of te weinig water bovendien is de kans op ziektes zeer laag omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels. Een ander voordeel is dat er verschillende planten in één bak gezet kunnen worden omdat elke plant zelf zoveel water met voeding opneemt als hij zelf nodig acht.

Wat heb je nodig voor een hydrocultuurplant?

Ook een hydrocultuurplant moet af en toe verpot worden. Doe dit pas als er veel wortels onderuit de binnenpot groeien, je hoeft de binnenpot niet te verwijderen maar de oude binnenpot gewoon in een nieuwe, grotere binnenpot zetten.

Al het materiaal wat je nodig hebt is los verkrijgbaar zoals een watermeter, plastic binnenpotten, kleikorrels en voedingsstof.
Lees bij aanschaf van de plant de verzorgingstips goed door.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten