Potterie

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in potten en manden is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Vraag daarom deskundig advies aan één van onze medewerkers.

Een goede waterhuishouding in de bloempot

Of u nu op zoek bent naar een bloempot voor binnen of voor buiten, de waterhuishouding is altijd een van de belangrijkste punten. Binnenpotten zijn vaak handgemaakt van aardewerk, metaal of zink. Hierdoor kunnen we niet de garantie geven dat deze potten 100% waterdicht zijn. En om te voorkomen dat de kamerplant te veel water krijgt of dat water wegloopt kunt u hydrokorrels onderin de pot toevoegen. Deze korrels nemen het water op en laten het geleidelijk los. Ook als je een beetje uitschiet met water geven, verdrinken je planten niet.

Buitenbotten daarentegen zijn veelal voorzien van een afwateringsgat waardoor de waterhuishouding door de pot zelf geregeld wordt. Bij het kiezen van een buitenpot raden we u wel aan dit altijd even te checken. Met het onvoorspelbare weer in ons kikkerlandje wilt u natuurlijk niet dat uw mooie tuinplanten verdrinken.

Een bloempot voor iedere huiskamer of tuin

Bij Tuincentrum de Zwaan vindt u binnen potten passend bij elke plant én bij elk interieur. Keramieken bloempotten, bloempotten van kunststof en ook prachtige vazen voor een vers boeket. Buitenpotten zijn even belangrijk als potten voor binnen. Geef uw tuin een compleet nieuwe uitstraling door te kiezen voor mooie bloempotten. Bij Tuincentrum de Zwaan helpen we u graag bij het kiezen van de juiste bloempotten. Ook voor het opfleuren van uw terrastafel of balkon bent u bij ons aan het juiste adres.