Tuinplanten

Als u op zoek bent naar een manier om uw tuin op te knappen, kom dan zeker langs bij Tuincentrum De Zwaan. Hier vindt u namelijk een zeer uitgebreid assortiment aan prachtige tuinplanten in alle soorten en maten. Of u nou van grote groene tuinplanten houdt of juist de voorkeur geeft aan kleinere planten met mooie bloemen, bij Tuincentrum De Zwaan vindt u het allemaal. Kom daarom snel langs in onze winkel voor het hele aanbod. Woont u toevallig in de buurt van Odiliapeel, Uden, Veghel, Wilbertoord of Mill en bent u op zoek naar een goede tuinplantenwinkel dicht bij u? bezoek dan Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel!

Allerlei soorten tuinplanten in de buurt

Als het op planten voor in uw tuin aankomt zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Er zijn zoveel verschillende planten voor in uw tuin dat u uw tuin helemaal kan aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Dit kan er echter ook voor zorgen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Alvorens u nieuwe tuinplanten uitkiest is het natuurlijk erg belangrijk dat u genoeg weet over uw planten en wat zij nodig hebben om goed te gedijen. Bij Tuincentrum De Zwaan vindt u onder andere de volgende plantensoorten:

  • Bloeiende tuinplanten: deze planten dragen uiteraard bloemen en zijn er in veel verschillende soorten en maten, van klein tot groot. Een petunia is bijvoorbeeld aan de kleine kant, terwijl een vlinderstruik aanzienlijke formaten kan aannemen.
  • Vaste planten kunnen het hele jaar buiten blijven staan en leven ook ieder jaar weer op. Populaire vaste tuinplanten zijn bijvoorbeeld de lavendel en de stokroos.
  • Moerasplanten groeien het beste in een zeer vochtige omgeving, bijvoorbeeld aan een sloot of vijver. Denk hierbij aan de iris of de dotterbloem.
  • Waterplanten groeien, in tegenstelling tot moerasplanten, echt ín het water. Waterplanten zoals waterlelies of waterpest zijn ideale toevoegingen aan uw vijver.
  • Schaduwplanten zijn planten die behoefte hebben aan een schaduwrijke omgeving. Zet deze planten (bijvoorbeeld varens en gebroken hartjes) daarom in de buurt van gebouwen, grote planten en schuttingen.
  • Perkplanten zijn vaak klein, éénjarig en produceren allerlei vrolijke bloemen. Vooral viooltjes en petunia’s zijn erg populair.

Tuinpotten voor kuipplanten verkrijgbaar bij Tuincentrum De Zwaan

Al jaren lang zijn in elke tuin en op elk balkon wel kuipplanten te vinden. Kuipplanten zijn planten die meestal uit warmere gebieden komen. Hierdoor zijn deze planten bestand tegen de Nederlandse zomers, maar niet tegen de winters. Omdat deze planten dus ’s winters naar binnen moeten, worden deze planten vaak in potten of kuipen geplaatst om het verplaatsproces wat te vereenvoudigen. Bekende kuipplanten zoals de tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en de lantana zijn natuurlijk verkrijgbaar bij Tuincentrum De Zwaan in Uden, en ook kunt u verschillende bijpassende tuinpotten vinden voor uw kuipplanten. Onze tuinpotten zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende formaten.

Sterke tuinplanten bij tuinplantenwinkel in Noord-Brabant

Voor de mooiste tuinplanten komt u natuurlijk vandaag nog langs bij Tuincentrum De Zwaan. Dit tuincentrum is goed bereikbaar vanuit plaatsen als Uden, Veghel, Wilbertoord en Mill. De tuinplantenwinkel is 7 dagen per week geopend. Bovendien biedt Tuincentrum De Zwaan alle klanten deskundig en persoonlijk advies op maat aan over alle producten in het ruime assortiment. Bent u op zoek naar mooie nieuwe tuinplanten? Kom dan snel naar Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel!