Bomen, heesters en coniferen

Bomen passen in elke tuin

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje.

Heesters

Heesters, ook wel struiken genoemd, zorgen voor structuur en hoogte in jouw tuin. Daarnaast zijn heesters ook perfect om wat meer kleur aan de tuin te geven. Heesters in combinatie met vaste planten, bloembollen en éénjarige planten geven jouw tuin de perfecte uitstraling. Bij tuincentrum xxx vind je een ruim assortiment met heesters in verschillende soorten, kleuren en formaten. Wij geven je graag alvast wat tips voor heesters die misschien wel in jouw tuin passen! 

Heesters in de schaduw

Nu het najaar aanbreekt krijgen veel tuinen minder licht. Toch een mooie heester in de tuin? Dat kan! Dit zijn de beste opties:

  • Skimmia
  • Rhododendron
  • Schaduwkruid

De gemakkelijkste boom: de conifeer

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten