Keramiek

Het buitenkeramiek is vaak grover dan de series voor binnen. We kunnen deze categorie onderverdelen in geglazuurd en terracotta, een gat in de bodem is meestal een teken dat het om buitenpotterie gaat. De meeste geglazuurde potten kunnen 's winters gewoon buiten blijven staan. Voor terracotta is dat moeilijker omdat het vaak aan de kwaliteit ligt. Een hardgebakken pot neemt minder vocht op en kan 's winters bij vorst niet zo gemakkelijk stuk vriezen. Voor alle potten geldt: op z'n kop opbergen zodat er geen water in kan blijven staan.

Aardewerk, glazuur of porselein

Keramiek is de verzamelnaam voor potten van aardewerk, klei en steen. Een keramieken bloempot is gemaakt van gebakken klei en kunnen geglazuurd of niet zijn. Wanneer een keramieken bloempot geglazuurd is ziet u dit gelijk. De pot heeft dan een mooie glimmende toplaag en straalt extra luxe uit. Elke bloempot van aardewerk is net even anders, en dit maakt de potten juist een leuke accessoire in of om het huis. 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie

Over ons

U kunt bij ons in alle rust inspiratie opdoen voor de inrichting en aankleding van uw huis en tuin. Ook is het mogelijk boeketten en bloemstukken te laten samenstellen door de ervaren bloembindsters. 

  • Oudedijk 2b 5409 AC Odiliapeel

Nieuwsbrief

Wilt u ongeveer wekelijks onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan! Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.