Ornamenten en verlichting

Dag en nacht genieten van uw vijver

Wanneer u een vijver heeft aangelegd, heeft u waarschijnlijk rekening gehouden met de benodigde elektriciteit voor verlichting of voor de waterpomp. Aan deze pomp kunt u een spuitornament of fontein koppelen. Het assortiment in spuitfiguren is divers. De meeste figuren zijn van metaal, maar ook kunststof, steen en koper zijn veel gebruikte materialen.

Verlichting in en om de vijver geeft de vijver een sprookjesachtig aanzicht. Een veilige manier van verlichting is zwakstroomverlichting, makkelijk in de te graven en een snel resultaat. Ook lampjes op zonne-energie zijn te koop hoewel het aanbod hierin over het algemeen beperkt is. De verlichte glazen bollen die op het wateroppervlakte drijven maken uw vijver nog mooier. 

Waarom een waterornament?

Een waterornament is niet alleen mooi om te zien maar het water geeft leven aan je tuin, door het stromende verse water worden insecten en vogels aangetrokken, die kunnen genieten van drinkwater en een wasbeurt. Ook zorgt het geluid van stromend water voor een rustgevend gevoel. Kortom het verrijkt niet alleen de sfeer maar ook de biodiversiteit, een win win situatie. 

Veel mensen kiezen voor een vijver maar dat is niet altijd mogelijk, het kan te gevaarlijk zijn voor kinderen of het onderhoud is te veel werk. Een waterornament vereist minder onderhoud en is veilig voor kinderen, zo kun je de tuin alsnog verrijken met water! Ook fijn om te weten: doordat waterornamenten een pomp en eigen waterreservoir hebben kunnen ze zelfs op het balkon geplaatst worden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver

Over ons

U kunt bij ons in alle rust inspiratie opdoen voor de inrichting en aankleding van uw huis en tuin. Ook is het mogelijk boeketten en bloemstukken te laten samenstellen door de ervaren bloembindsters. 

  • Oudedijk 2b 5409 AC Odiliapeel

Nieuwsbrief

Wilt u ongeveer wekelijks onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan! Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.