De 7 voordelen van een vijver in uw tuin

Vijvers in Odiliapeel

Heeft u er ooit aan gedacht om een vijver toe te voegen aan uw tuin? Nou, we hebben goed nieuws voor u! Een vijver in uw tuin hebben, heeft namelijk een aantal geweldige voordelen. In ons tuincentrum in Odiliapeel vindt u alles wat u nodig heeftt, of u nu al een vijver hebt of er eentje wilt aanleggen. Kom langs en wij helpen u graag op weg. 

De zeven schoonheden en pluspunten van uw eigen oase van rust

Een vijver in de tuin is niet alleen een adembenemend mooie blikvanger, u helpt het milieu en creëert een gezond ecosysteem. Bent u ook nieuwsgierig naar de verdere voordelen? Ok, laten we erin vliegen en de vele voordelen van een vijver in de tuin verder toelichten.

Vijver en tuinmeubelenVijver-met-lotus

 1. Verhoogt de biodiversiteit: Een vijver biedt een thuis aan een verscheidenheid aan planten en dieren. Naast verscheidene soorten vissen trekt het ook interessante insecten, amfibieën en vogels aan die anders niet in uw tuin zouden zijn. Ga voor een vijver en geef deze planten en dieren een permanente thuis.
   

 2. Verbetering van de luchtkwaliteit: Planten die in en rondom de vijver groeien, produceren zuurstof en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit laatste doen ze door de giftige stoffen uit de lucht te halen en tot zich te nemen. Vervolgens zetten ze deze stoffen om in zuurstof. Ongelooflijk hoe moeder natuur werkt, vindt u niet? 
   
 3. Creëert een ontspannen sfeer: Een vijver kan een rustgevende uitstraling hebben en een plaats vormen waar u helemaal tot rust kunt komen. Het geluid van stromend water zal u helpen ontstressen en u dichter bij de natuur laten voelen.
   
 4. Vermindert de omgevingstemperatuur: Water heeft een koelend effect op de omgevingstemperatuur en kan helpen om u tuin koeler te maken op warme dagen. Nodig uw vijverloze vrienden uit op hete zomerdagen om samen met u mee te genieten van uw “gezonde en natuurlijke air conditioning”. 
   
 5. Bevordert educatie: Een vijver kan een geweldige educatieve hulpbron zijn voor kinderen en volwassenen. Het kan helpen om de ecologie te begrijpen en te leren over de verschillende soorten planten en dieren die in de vijver leven en hoe deze elkaar nodig hebben om te overleven. Bovendien is het een erg leuk tijdverdrijf om de vissen in uw vijver te aanschouwen.
   
 6. Verhoogt de waarde van het onroerend goed: Een vijver kan een mooie functie zijn die de esthetische aantrekkingskracht van uw eigendom kan verhogen. Dit kan helpen om de waarde van het onroerend goed te verhogen als u ooit besluit om het te verkopen. Had u dit voordeel zien aankomen? Dus een vijver is een investering die zichzelf dubbel en dik terugbetaalt.
   
 7. Verbetering van de waterkwaliteit: Een vijver kan helpen om regenwater te filteren en te zuiveren voordat het terug in de bodem of in het grondwater gaat. Dit kan helpen om de kwaliteit van het water in uw omgeving te verbeteren. Met uw kleine ecosysteem helpt u het water in het gebied te verbeteren. Ongelooflijk toch? 

Vijver in center van de tuinLotus en fontein in vijver

Waar vijver materiaal kopen?

Voelt u zich ook al als een vis in het water en droomt u al enthousiast weg bij het lezen van deze blog? Dan kunnen we u verzekeren dat u met volle teugen zal genieten van uw eigen vijver! Spring in uw auto, op uw fiets, neem de bus of sprint naar ons tuincentrum in Odiliapeel. Wij helpen u graag op weg met het aanleggen van uw eigen oase van rust. 

Openingstijden

Ons passioneel en deskundig team kan u precies vertellen wat voor vijver perfect past in uw tuin. Kom langs voor tips en tricks om uw vijver volledig tot zijn recht te laten komen. Wij hebben een ruim assortiment aan vijveruitrusting. Klaar om uw groene vingers nat te maken?