Huis- en tuintrends zomer 2020

Huis- en tuintrends zomer 2020

De zon lonkt, de bijen zoemen, de vlinders vliegen van bloem naar bloem. We blijven natuurlijk zo veel en lang mogelijk buiten op mooie, zomerse dagen. Als je ervoor zorgt dat je interieur en je tuin dezelfde stijl en sfeer hebben maak je de overgang tussen binnen en buiten een stuk vloeiender. Dan is het ook niet zo erg als het een stormachtige of regenachtige dag is. Toevallig zijn de interieurtrends voor 2020 groener dan ooit! Maak van je huis en tuin dezelfde ontspannen en comfortabele oase aan de hand van de trends van zomer 2020.

Trend 1: Groen doet goed

Steeds meer mensen kiezen ervoor vegetariër, flexitariër of veganist te worden en gaan naar de kringloopwinkel. Het milieu, dierenwelzijn en duurzaamheid zijn belangrijke thema's. Dat zie je terug in de trends voor je interieur en de tuin. Natuurlijke, lokale en gerecyclede materialen en alle mogelijke natuurlijke tinten spelen een hoofdrol. Verfproducent Flexa heeft bijvoorbeeld 'Tranquil Dawn' tot kleur van het jaar uitgeroepen. Dit is een grijs-blauw-groenige tint die is geïnspireerd is het prille ochtendlicht. Verder zien we veel hout, metaal, keramiek, rotan en jute. Ook behang en textiel met natuurlijke dessins en vooral exotische bladmotieven zijn 'hot'. Hoe meer kamerplanten, hoe beter. Of ze nu hangen, staan of verticaal tegen de muur bevestigd zijn. Ze zorgen voor een heerlijk ontspannen sfeer. Net als een vensterbank, terras of balkon vol geurige kruidenplanten. Kies voor led-verlichting of tuinlampen die werken op zonne-energie, maak stapelmuurtjes van oude tegels of bakstenen, gebruik niet-geïmpregneerd hout uit duurzaam beheerde bossen, vermeerder je tuin- en kamerplanten door ze te stekken, installeer een regenton... Allemaal ook nog eens goed voor je portemonnee.

Trend 2: Smart home, smart garden

Steeds meer technologische snufjes helpen ons bij het vergemakkelijken en veraangenamen van het dagelijkse leven, zowel in huis als in de tuin. Denk aan op afstand regelbare verwarming en verlichting, een automatische grasmaaier en automatische watergeef-systemen of waterornamenten. Tegenwoordig zijn er zelfs televisies en audiosystemen (al dan niet verwerkt in een tuinlamp) verkrijgbaar die je buiten kunt gebruiken. Ook voor de buitenchef zijn er meer mogelijkheden dan ooit, van pizza-oven tot keramisch barbecue-ei of een complete buitenkeuken.