Tuincentrum vol kerststerren

Tuincentrum vol kerststerren

Natuurlijk presenteert ons tuincentrum in Odiliapeel ook dit jaar weer de mooiste kerstbomen en kerstdecoraties. Eigenlijk zijn het allemaal ‘sterren’. En dan hebben we ook nog een groot aanbod van de echte kerstster, de Poinsettia. Deze fleurige kamerplant is er niet alleen in klassiek wit of rood, maar tegenwoordig ook rood-wit gevlamd, crèmekleurig, zalmroze of zuurstokroze. Daarbij heb je ook nog keuze uit kleine en grote exemplaren.

Fleurige kerststerren

Eigenlijk zijn het niet de bloemen van de kerstster die de show stelen, maar de gekleurde schutbladeren. De eigenlijke bloempjes aan het eind van de stengels zijn licht geel-groen en vallen niet echt op. Wanneer je een kerstster goed verzorgt, kun je er makkelijk vier maanden lang van genieten. Zet de kerstster op een lichte plek, maar niet in het volle zonlicht en niet op de tocht. De plant houdt van warmte, maar zet hem niet boven de verwarming, want dan droogt hij uit. Wanneer je hem toch in de vensterbank wilt zetten, benevel hem dan af en toe met een plantenspuit. Geef om de twee dagen een beetje lauwwarm water, maar laat de plant geen ‘natte voeten’ krijgen, en verwen de plant een keer in de week met vloeibare kamerplantenvoeding. Goed om te weten: het witte sap van de kerstster is giftig, dus zet hem op een plek waar huisdieren en kinderen niet bij kunnen.

NB Verwar de kerstster niet met de kerstroos (de vaste tuinplant Helleborus). Al is dit wat ons betreft ook een ster. Hij bloeit wit, donkerpaars, roze of meerkleurig, en dat midden in de winter en maandenlang. De kerstroos heeft mooi blad en is een aanwinst voor de tuin en in een pot, bak of mand op je balkon- en terrastafel.

Meer stralende kerststerren

In de donkerste periode van het jaar snakken we naar licht. Kijk op de kerstafdeling in ons tuincentrum in Odiliapeel ook naar lichtsnoeren met sterretjes eraan, led-verlichting in de vorm van een ster, stiften of spuitbussen waarmee je zelf op het raam kerststerren kunt tekenen of spuiten, sterren voor in de kerstboom en stervormige kandelaars.