Word een gazon-guru met deze tips en trucs

Word een gazon-guru met deze tips en trucs

In maart is het tijd om te beginnen met het onderhoud van uw gazon zodat het er gedurende het hele seizoen gezond en groen uitziet. Zo mag u in maart weer voor het eerst dit jaar het gras maaien. Het is belangrijk om hier op tijd te beginnen met gazononderhoud om problemen zoals onkruidgroei en ziektes te voorkomen. Hieronder volgen enkele tips over wat u kunt doen, welk gereedschap u nodig heeft en waarom u gazononderhoud start in maart en welke producten u nodig heeft. In ons Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel kunt u terecht voor al uw gazon benodigdheden. 

Wat kunt u doen in maart voor een stralend gazon?

Het gras is beslist niet altijd groener bij de buren. Nee, want u start in maart met uw gazononderhoud! Maart is de eerste maand van het jaar dat we weer aandacht en liefde kunnen geven aan ons gazon. Begin op tijd om uzelf van een stralende grasmat te garanderen. Hier volgen 6 stappen om uw gazon in topvorm te krijgen.

 

 • Stap 1: Maaien
  Begin met het maaien van het gazon maar doe dit niet te kort. Laat het gras op een hoogte van ongeveer 5 centimeter staan. Dit zal helpen om de wortels te versterken en het gras gezond te houden.
   

 • Stap 2: Verticuteren
  Verticuteer het gazon om mos, dood gras en andere ongewenste materialen te verwijderen. Dit zal helpen om de luchtcirculatie te verbeteren en de gezondheid van het gras te verbeteren.
   

 • Stap 3: Bemesten
  Breng een organische meststof aan op het gazon om de groei te stimuleren en de kleur te verbeteren. Zorg ervoor dat u een meststof gebruikt die geschikt is voor het type gras dat u heeft.
   

 • Stap 4: Kale plekken opvullen
  Gebruik graszaad om eventuele kale plekken op te vullen. Dit zal helpen om een ​​dicht en gezond gazon te creëren.
   

 • Stap 5: Besproeien
  Houd het gazon vochtig door het regelmatig te besproeien, vooral als het niet genoeg regen krijgt.
   

 • Stap 6: Randen bijwerken
  Tot slot, werk de randen bij om een ​​mooie, strakke uitstraling te creëren. Gebruik een rand trimmer of een schop om de randen te snijden en de vorm van het gazon te definiëren.
   

Met deze eenvoudige tips kunt u uw gazon in topconditie houden en ervoor zorgen dat het er mooi en gezond uitziet gedurende het hele groeiseizoen.

 

gazononderhoud, Wolf-garten strooiwagen, Gardena verticuteerhark, meststoffen

 

Waarom moet ik in maart al wat doen aan gazononderhoud?

Maart is de perfecte tijd om te beginnen met uw gazononderhoud omdat het gazon zich dan nog in de groeifase bevindt. Door het gras te verticuteren en te bemesten, krijgt het gazon de nodige voedingsstoffen en kan het gezond en sterk groeien. Door onkruid op tijd te verwijderen, voorkomt u dat het zich verspreidt en het gras verstikt. En zeg nou zelf; een groen gazon geeft een goed gevoel!

 

Gazonzaad

 

Welk gereedschap heeft u nodig voor gazononderhoud in maart?

Goed gereedschap is het halve werk vooral bij als het gaat om gazononderhoud. Een scherpe verticuteerhark, een geoliede grasmaaier, milieuvriendelijke onkruidverdelger en een bezem met een comfortabel handvat. Dit zijn de basis benodigdheden om te beginnen aan het onderhoud van uw gazon.

Bent u op zoek naar goed gereedschap voor uw gazononderhoud? Zoek dan niet verder. Bij Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel helpen we u graag op weg naar een stralende grasmat. Hierbij enkele van onze favorieten!

 

 

gras maaier

 

 

 • Verticuteerhark
  Deze hark kan goed gebruikt worden om mos, onkruid en ander organisch materiaal uit het gazon te verwijderen. Onze harken hebben stalen tanden en de steel is van hout of staal. Wij hebben een breed scala aan verticuteerharken van verschillende materialen en formaten. 

   

 • Grasmaaier
  Van elektrische grasmaaiers die speciaal ontworpen zijn voor het maaien van kleine tot middelgrote gazons tot handmatige maaiers. Wij hebben voor iedereen en elke budget wat wils. Kom langs en bekijk ons aanbod van grasmaaiers aan vlijmscherpe prijzen.  

   

 • Strooiwagen
  Wanneer u uw gazon gaat bemesten, inzaaien of bekalken is het belangrijk dit kruisgewijs te doen. Een zig-zag beweging garandeert dat elke grasspriet evenveel mest of kalk heeft gekregen. Dit is met de hand een moeizame klus. Wij hebben een brede selectie aan strooiwagens. Ze zijn allemaal ergonomisch ontworpen met een comfortabel handvat en een stabiele basis, waardoor ze gemakkelijk te duwen zijn. De strooiwagen werkt soepel en is erg wendbaar. 

   

Gazon bemesten met een Gardena strooiwagen

Welke meststoffen, kalk of andere producten heeft u nodig voor een groene grasmat?

Naast het onderhouden van uw gazon met het juiste gereedschap is het ook aan te raden af en toe wat grondproducten toe te passen. Een gazon gaat gebaat bij de juiste voeding, mest en kalk. In ons Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel vindt u producten voor het gazon van de beste merken. Maar wat moet u toepassen en wanneer? We leggen het u uit!

 

 • Gazonmest wordt gebruikt om het gras van voedingsstoffen te voorzien die nodig zijn voor een gezonde groei. Het regelmatig toedienen van gazonmest kan ervoor zorgen dat het gras er gezond en groen uitziet. Het is vooral belangrijk om gazonmest te gebruiken als het gras er geel of lusteloos uitziet of als er veel onkruid in het gazon groeit.
   
 • Kalk wordt gebruikt om de zuurgraad van de bodem te verlagen en de pH-waarde te neutraliseren. Een te zure bodem kan ervoor zorgen dat gras niet goed groeit en er geel of bruin uitziet. Kalk kan ook helpen bij het verminderen van mosgroei in het gazon. Over het algemeen wordt kalk in het voorjaar of najaar gebruikt.
   

Graszaad wordt gebruikt om kale plekken in het gazon te herstellen of om het gazon te verdichten. Graszaad kan ook worden gebruikt om een ​​nieuw gazon te creëren. Het is belangrijk om graszaad te zaaien op het juiste moment, afhankelijk van het type graszaad en het klimaat. In het algemeen is het voorjaar en het najaar de beste tijd om graszaad te zaaien omdat de bodem en temperatuur dan optimaal zijn voor de groei van gras

 

Gezond en groen gazon

 

Koop alles voor een stralend gazon bij De Zwaan in Odiliapeel

Maart is de perfecte tijd om te beginnen met gazononderhoud om ervoor te zorgen dat uw gazon er gedurende het hele seizoen gezond en groen uitziet. Verticuteren, maaien, bemesten en onkruid verwijderen zijn belangrijke onderhoudstaken die u moet uitvoeren. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap en producten gebruikt voor een optimaal resultaat. Gelukkig is alles wat u nodig heeft voor een stralend gazon te vinden in ons tuincentrum in Odiliapeel. Wij helpen u graag aan een grasmat die áltijd groener is dan bij de buren!