Valentijnscadeaus voor tuinliefhebbers

Dinsdag 14 februari is het weer Valentijnsdag. Een bos rode rozen zegt dan meer dan duizend woorden. In ons tuincentrum in Odiliapeel vind je nog veel meer originele cadeaus waarmee je het hart van jouw valentijn verovert! Ontdek de fleurigste cadeaus voor de dag van de liefde.

1. Verse of kunststof bloemen

Als je iets originelers dan een bos rozen aan jouw valentijn wilt geven, kies je bijvoorbeeld voor een groot tulpenboeket, want het is weer tulpentijd. Een gemengd boeket is ook altijd een 'schot in de roos', maar kijk ook eens bij onze niet-van-echt-te-onderscheiden kunststof of zijden bloemen. Die gaan natuurlijk veel langer mee – en zijn daarmee hopelijk meteen symbolisch voor je relatie ;) 

Nog een paar originele, hartverwarmende bloemencadeautips:

  • Koop een bos bloemen in zijn of haar lievelingskleur.
  • Ga voor heerlijk geurende bloemen of planten (dus met een extra vleugje verleiding).
  • Kijk ook eens naar bloemen of planten met haar naam, zoals een iris, de tulp 'Prinses Irene', jasmijn, madelief, margriet, marjolein, roos of een laurier, die vernoemd is naar de nymf Daphne.
  • Als je groots wilt uitpakken koop je er meteen een mooie vaas bij. Strik daar nog een rood lint omheen en steek er een rood hart van piepschuim in voor extra effect. (Dit kan je natuurlijk ook doen met een losse bos bloemen).


2. Rozenplanten en struiken

Een boeket rode rozen is rond Valentijnsdag altijd aardig aan de prijs. Zonde, want rozen in een vaas bloeien doorgaans hooguit een week. Kies daarom bijvoorbeeld eens voor patio- of potroosjes. Die zijn er voor binnen en buiten én leven en bloeien veel langer.

Of kies dit jaar voor een vaste klim-, struik- of stamroos. Die plant je prima in februari en maart, mits het niet vriest. Bovendien hebben we ook een mooi assortiment geurende rozen, of rozen met bloemen in haar lievelingskleur en/of rozen met de naam van je geliefde. Zoals roos 'Charlotte', 'Evelyn', 'Queen Elizabeth', 'Ingrid Bergman', 'Maria Mathilda' of 'Gertrude Jekyll'. 

Ook heel populair én super romantisch: de pioenroos 'Sarah Bernhardt', met grote roze, geurende bloemen. Dat is zeker weten een schot in de roos.

3. Bakken vol voorjaarsbollen

Nu volop voorradig: bakken, maar ook manden, schalen en glazen vazen vol bloeiende sneeuwklokjes, mini-narcisjes, mini-irisjes, krokussen, geurige hyacinten, blauwe of witte druifjes en tulpjes. Hoe leuk is dat? Irisjes voor je Iris of druifjes voor je druifje? En als de bolletjes binnen of buiten op het terras zijn uitgebloeid plant je geliefde ze in de tuin en geniet je volgend jaar opnieuw van je valentijnscadeau. Strik er eventueel nog een rood lint omheen of steek er een hartvormige decoratie in.

Meer verleidelijks uit ons tuincentrum 

Wil je het dit jaar over een heel andere boeg gooien? Kies dan voor:

  • Romantische (geur)kaarsen voor bij je diner voor twee
  • Een exotisch bloeiende of heerlijk geurende kamerplant, al dan niet in een mooie pot (met hartjes erop)
  • Een vurig accessoire, zoals een windlicht, lantaarn of vuurkorf
  • Een buitenposter in de sfeer van jullie favoriete vakantieland of de bestemming van jullie (huwelijks)reis 

Ons tuincentrum in Odiliapeel wenst iedereen een hartverwarmende en liefdevolle Valentijnsdag 2023.