Waarom iedereen een kamerplant kan gebruiken

Waarom iedereen een kamerplant kan gebruiken

Niet alleen zorgen kamerplanten ervoor dat je huis er goed uitziet, maar er is ook aangetoond dat ze je stemming verbeteren, je creativiteit verhogen, stress verminderen en luchtvervuiling elimineren. Dit zorgt voor een gezonder en gelukkiger mens en een beter huis.

Dit is waarom iedereen een kamerplanten kan gebruiken

Kamerplanten zien er niet alleen goed uit - ze geven ons ook een goed gevoel. Studies hebben aangetoond dat kamerplanten: 

  • De binnenlucht helpen reinigen door gifstoffen te absorberen, de vochtigheid te verhogen en zuurstof te produceren.
  • Therapeutisch zijn om voor te zorgen (het is waar als we zeggen dat planten mensen gelukkig maken). 
  • Je stemming, productiviteit, concentratie en creativiteit verbeteren.
  • Stress verminderen, vermoeidheid, keelpijn en verkoudheid helpen voorkomen.

Bij Tuincentrum De Zwaan helpen onze specialisten je graag bij het uitzoeken van de Indoor planten die bij jouw wensen en huis passen. Weet je al welke planten jouw Urban jungle compleet maken?

Hoe verzorg je je kamerplanten

De meeste kamerplanten van Tuincentrum De Zwaan hebben geen constante aandacht nodig om gezond en mooi te blijven. Afgezien van het feit dat je ze water moet geven, hebben we veel gemakkelijk te verzorgen kamerplanten die slechts een paar keer per jaar een beetje onderhoud nodig hebben. Als je moet ingrijpen en wat snoeiwerk moet verrichten of een paar bladeren moet wegknippen die geel beginnen te worden, hebben we bij Tuincentrum De Zwaan alles wat je nodig hebt om voor je kamerplanten te zorgen.

Een paar tips om uw kamerplanten er weelderig en gezond uit te laten zien:

  • Kamerplanten water geven

Overbewatering is een van de meest voorkomende oorzaken van het afsterven van kamerplanten. Als je niet zeker weet hoeveel water je de planten moet geven, is het beter ze aan de droge kant te houden, dan ze te veel vocht te geven. In het algemeen geldt dat planten in goed gedraineerde grond in een geschikte bak, pas water moeten krijgen als de bovenste 0,5 tot 1 cm grond droog aanvoelt. Cactussen en vetplanten hebben minder water nodig. Bloeiende planten hebben dan juist meestal iets meer water nodig. 

  • Kamerplanten bemesten

Tijdens de korte herfst- en winterdagen hebben de meeste kamerplanten niet of nauwelijks meststoffen nodig. De meeste kamerplanten maken een groeispurt in het voorjaar en de zomer, dus dit is de beste tijd om ze te bemesten. Volg de aanwijzingen op het etiket om te weten hoeveel plantenvoeding je moet gebruiken.

  • Verwijder stof van je planten

Het klinkt misschien gek, maar het kan je planten heel goed doen als je ze regelmatig afstoft. Voor planten met gladde bladeren kun je gewoon een doek gebruiken om voorzichtig het stof weg te vegen dat zich op de bladeren verzamelt. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk van je plant, maar het helpt ze ook om meer licht op te nemen.

  • Snoei je kamerplanten

De belangrijkste redenen om kamerplanten te snoeien zijn dat ze er beter uitzien en dat ze niet te groot worden. Overgroeide kamerplanten terug knippen tot 4 tot 6 centimeter hoog met een snoeischaar helpt ze te verjongen.

  • Verwijder stervende bladeren van je kamerplanten

Trim uitgebloeide bloemen van je planten om meer bloei te stimuleren en ziekteproblemen te voorkomen. Verwijder ook gele, bruine of verdorde bladeren. Het is een goed idee om de messen van je snoeischaar af te vegen met alcohol voordat je verder gaat met een andere plant om te voorkomen dat ongedierte en ziekten worden verspreid.

Kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Zwaan

Kom een kijkje nemen naar alle groene, bloeiende en andere bijzondere kamerplanten die we bij De Zwaan hebben. Er is echt een kamerplant voor iedereen!  Maak je plant compleet met de juiste voeding, pot en grond en fleur de donkere winterdagen op! Kom langs!