Zo blijven kamerplanten mooi in de winter

Zo blijven kamerplanten mooi in de winter

Kamerplanten zijn een geweldige manier om buiten naar binnen te halen tijdens de eerste kille dagen van de herfst en de gure dagen van de winter. Maar ze gelukkig houden tijdens de koude maanden is soms nog een lastige zaak. In deze blog delen we tips om jouw kamerplanten deze winter mooi en gezond te houden!

Kamerplanten water geven in de winter

De meeste kamerplanten hebben minder water nodig in de winter. Voor de meeste planten geldt dat 1 keer water geven per week voldoende is. Echter betekent dit niet dat ze van droogte houden. Als de verwarming vaker aan staat wordt de lucht droger, wat de meeste kamerplanten niet ten goede komt. Om de luchtvochtigheid te behouden kun je de planten regelmatig besproeien met de plantenspuit. 

Voldoende licht voor kamerplanten in de winter

Licht is uiteraard essentieel voor kamerplanten om te groeien. Echter kennen kamerplanten ook een rust seizoen, zoals veel planten in de winter niet of een stuk minder groeien. Voldoende licht blijft belangrijk, dus voor sommige planten kan het een goede oplossing zijn om deze dichter bij het raam te zetten. Wanneer de dagen dan weer wat langer worden, kan de plant weer terug naar de originele plek.

Kamerplanten die de donkere dagen van de winter niet erg vinden.

Als je maar één of twee ramen hebt waar je planten kunt laten groeien, kun je planten kiezen die niet veel zonlicht nodig hebben. Vredeslelies, Gerbera's, spinplanten en dracaena's zijn voorbeelden van planten die het goed doen in het donker. Ze hebben ook niet veel water nodig, dus ze zijn perfect voor de wintermaanden.

Kies jouw favoriete kamerplanten uit voor de winter

Kamerplanten zijn een geweldige aanwinst voor elk huis, maar ze hebben in de wintermaanden zo nu en dan wat extra aandacht nodig. Juist als je meer tijd binnen door brengt is het natuurlijk heerlijk als je veel groen in het interieur hebt. Licht en de luchtvochtigheid zijn de eerste belangrijkste aandachtspunten. Vergeet ook niet om het blad goed in de gaten te houden. Vaak zie je aan de bladeren van de plant of deze in goede gezondheid is. Dan geniet je na de winter weer van de eerste groeispurt in het voorjaar!