Vijverspecialist nabij Odiliapeel

Bent u op zoek naar een mooie vijver voor in uw tuin en woont u toevallig in de buurt van Odiliapeel? Dan bent u bij Tuincentrum De Zwaan zeker aan het juiste adres! Hier vindt u verschillende soorten prachtige vijvers voor uw tuin, evenals vijverfolie zodat u gemakkelijk de vorm van uw eigen vijver kunt bepalen. Kies voor een vijver met waterval, een elegant ogende vierkante vijver of een diepe vijver voor vijvervissen. Voeg zelfs een mooie vijverfontein toe! Met het assortiment van Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel zijn de mogelijkheden eindeloos.

Vijver aanleggen in Odiliapeel: handige tips

Het aanleggen van een vijver is met de juiste kennis zo gedaan. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met belangrijke aandachtspunten wanneer u van plan bent in Odiliapeel een vijver aan te leggen in uw tuin. Hoe diep moet een vijver eigenlijk zijn? Wat is de beste plek voor een vijver? Hoe installeer ik een fontein of waterval? Tuincentrum De Zwaan helpt u graag bij het beantwoorden van uw vragen en het oplossen van uw problemen. De vijverdeskundige van De Zwaan geeft u deze tips mee:

“Kies alvorens een vijver aan te leggen eerst de juiste plek in de tuin uit, namelijk eentje die deels in de zon ligt. Daarnaast kunt u de vijver het beste uit de buurt van bomen en struiken plaatsen. In de herfst zullen losse bladeren anders in de vijver belanden en daarmee de waterkwaliteit verslechteren. Bovendien kunnen folievijvers beschadigd raken door de grote wortels. Leg een vijver altijd aan in het voorjaar, zodat uw vijver geen last krijgt van massale alg ontwikkeling en eventuele vijverplanten zich goed kunnen vestigen.”

“Vijvers zijn idealiter tussen de 60 en de 100 cm diep. Maak altijd verschillende lagen in een vijver, zodat er ruimte is voor allerlei soorten planten en dieren. Een voorgevormde vijver kan na het graven zo de grond in, terwijl vijverfolie eerst goed afgemeten moet worden. Ook is het raadzaam de bodem te bedekken met zand, zodat grondwater en scherpe stenen de vijver niet van onderaf kunnen beschadigen. Bedek de folie aan de randen met zware stenen, zodat deze netjes blijft liggen.”

Vijver onderhoud en accessoires nabij Odiliapeel

Het leukste aan het aanleggen van een vijver is natuurlijk de afwerking. Na twee weken is een folievijver goed aangepast aan de waterdruk en de vorm van de vijverkuil, dus dat is het ideale moment om te beginnen met het afwerken. Bij Tuincentrum De Zwaan nabij Odiliapeel kunt u allerlei verschillende soorten vijveraccessoires, vijverplanten en vissen voor in uw vijver vinden. Een aantal van de populairste producten zijn bijvoorbeeld:

Ornamenten en verlichting voor uw vijver

Kom naar Odiliapeel voor de mooiste vijvers

Voor het kopen van een vijver in de buurt van Odiliapeel komt u natuurlijk langs bij Tuincentrum De Zwaan in Odiliapeel. Hier vindt u allerlei soorten vijvers, bijvoorbeeld kunststof vijvers en mini vijvers, evenals alles wat u voor het onderhoud en de afwerking nodig heeft. Had u nog vragen? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en geven u dolgraag deskundig advies. De winkel is bovendien 7 dagen per week geopend. Tot ziens in Odiliapeel!