Tulpenland: leerzaam uitje voor hele familie

Tulpenland: leerzaam uitje voor hele familie

Van 30 maart tot 1 november opent Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee (NH) haar poorten. Het leerzame park voor jong en oud staat volledig in het teken van de tulp. Aan de hand van activiteiten, tentoonstellingen en excursies leer je spelenderwijs alles over een van de populairste bloemen ter wereld. Een bezoekje aan Tulpenland is een dagje vol verrassingen. In de inspirerende omgeving zijn volop bloeiende tulpen te zien, ook in de zomer en het najaar.

Nieuw
In 2013 is Tulpenland uitgebreid met negen verschillende inspiratietuinen ontworpen door onder meer tuindeskundigen Jacqueline van der Kloet en Modeste Herwig. Nieuw is de rondrit met een boerenwagen door de bollenvelden in het voorjaar en over het strand in de zomer. Gedurende het hele seizoen is er een wisselende kunsttentoonstelling. Zo zullen er onder meer tulpenschilderijen en beelden te zien zijn.

Informatie
Tulpenland is gelegen in Sint Maartenszee (NH) dagelijks geopend van 30 maart tot en met 1 november 2013 inclusief zon- en feestdagen. Openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, toegangsprijs bedraagt € 5,- per persoon (kinderen tot en met 2 jaar gratis). Het park is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en honden aan een korte lijn zijn toegestaan. In de oudhollandse stolpboerderij is een gezellig restaurant waar je kunt genieten van smakelijke streekproducten.

Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.fluwelstulpenland.nl.

Tulpenland is een initiatief van Fluwel, een collectief van de bollenkwekers Carlos van der Veek en Jeroen van der Hoek. Het educatieve park bestaat sinds de zomer van 2012.