Kersttrends 2018

Kersttrends 2018

Een klassieke boom met zilver of goud en rood blijft natuurlijk mooi. Maar elk jaar duiken er verrassende decoraties of kleuren voor een sfeervolle kerst op, die je misschien ook wel in huis wilt halen. Kom dan nu inspiratie opdoen en bijzondere decoraties inslaan op de kerstafdeling van ons tuincentrum in Odiliapeel.

1. Botanisch groen

Het dennengroen wordt dit jaar vaak gecombineerd met diep, mysterieus smaragdgroen – al een tijdje een trend in interieurland. Je laat al dat groen stralen met witte en koperkleurige accenten en met al dan niet exotische bloem- en bladvormen. Voor een nog natuurlijker accent hang je een hippe zelfgemaakte of kant-en-klaar gekochte kokedama-bol op. Een kokedama is een in kokosvezel en mos ingepakt plantje, waar je voor de kerst nog een licht- of sterrensnoer omheen kunt draperen. En hang eens wat kleine ‘air plants’ in de boom.

2. Blauw

Van ijsblauw tot jeansblauw. Met blauw kun je de sfeer van een ijzig winterlandschap oproepen, zeker in combinatie met wit, maar ook een warmer palet creëren door donker nachtblauw te kiezen, aangevuld met warme chocolade- en kopertinten.

Kies voor stoere houtaccenten voor een meer rustieke uitstraling.

3. Klassiek

Dit jaar zien we klassiek in overtreffende trap, met nostalgische Britse en Amerikaanse invloeden, zoals rood-groene ruiten, wit-rode zuurstokjes en een overdaad aan strikken en engelen in en rond de boom. En mistletoe- of maretakken aan het plafond, niet te vergeten. Knus en romantisch.

4. Roze

Roze is al tijden een trend in interieur- en modeland. Je droomt meteen weg door de zachte, lieflijke uitstraling van deze pastelkleur. Maak het stijlvol met goud en wit of nog zoeter met andere pasteltinten en grijsnuances.

5. Scandinavisch

Eenvoudig, strak en rustig, met natureltinten en heldere vormen. Ideaal voor mensen die niet van te veel drukte en poespas houden. Combineer houtaccenten met dierlijke figuren als herten en uilen. Wie durft kiest voor zo’n hippe zelfgemaakte of kant-en-klaar gekochte lattenboom.

Sla in ons tuincentrum in Odiliapeel meteen een kerstkrans in of materialen om zelf een mooie krans voor aan de voordeur te maken. En je hebt vast nog plek voor een extra verlichtingssnoer of -decoratie, zowel binnen als buiten. Ben je nog druk met Sinterklaas? Je vindt bij ons leuke cadeaus voor groot en klein, van stoere regenlaarzen of een mooie waxinelichthouder tot een speciale vogelpindakaashouder. Fijne feestdagen!